Ana içeriğe atla

ANLAŞMALI BOŞANMA ŞARTLARI

ANLAŞMALI BOŞANMA ŞARTLARI

Tarafların anlaşmalı boşanma kurumundan yararlanmaları için gereken şartlar:1-evlilik 1yıl süreyle devam etmiş olmalı2-davayı eşler birlikte açmalı yada bir eş diger eşin davasını kabul etmeli3-mali konular üzerinde eşler anlaşmalı boşanma davası nerde açılır:boşanma davası eşlerden birinin yerleşim yeri mahkemesi(aile-yoksa asliye)yada eşlerin son defa 6 ay birlikte oturdukları yer mahkemisinde açılır. karar ne zaman kesinleşir:karar taraflara tebliginden itibaren 15 gün içinde temyiz edilmezse kesinleşir.takriben 1 ay içinde nüfusa işlenir.

makale içerik bilgileri:anlaşarak boşanma, anlaşmalı boşanma, anlaşmalı boşanma davaları, anlaşmalı boşanma nedir.

Yorumlar

  1. slm..anlaşmalı boşanma davası actık ancak karsı taraf durusmalara gelmiyor.boşanma ne zman gerceklesir.yada daha cabuk olması ıcın ne yapmalıyım.

    YanıtlaSil
  2. anlaşmalı boşanma davası 3.durusması 11 subatta.karsı taraf gelmezse bosanma olur mu.olması ıcın ne gerek.karsı taraf durusmalara gelmıyor sebeb ise bosanmak ıstıyorum ama benım gelmeme gerek yok.bu durumda hakım karar veremez mı bosanma ıcın.?neden uzatılsın kı.?bosanmak ıcın daha ne yapmam lazım.karsı tarafın amacı bosanmak ama bosanırken de mumkun mertebe ıs olsun dıye ugrastırmak...bu da suc degıl mı?

    YanıtlaSil
  3. anlaşmalı boşanma davası 3.durusması 11 subatta.karsı taraf gelmezse bosanma olur mu.olması ıcın ne gerek.karsı taraf durusmalara gelmıyor sebeb ise bosanmak ıstıyorum ama benım gelmeme gerek yok.bu durumda hakım karar veremez mı bosanma ıcın.?neden uzatılsın kı.?bosanmak ıcın daha ne yapmam lazım.karsı tarafın amacı bosanmak ama bosanırken de mumkun mertebe ıs olsun dıye ugrastırmak...bu da suc degıl mı?

    YanıtlaSil
  4. Gelmesine gerek var tabi ki...Hakim onuda dinlemeli mutlaka yoksa dava ileri bir tarihe ertelenir.Velayet, mal paylaşım sorunu yosa tek celsede biter.

    YanıtlaSil
  5. durusmalara katılmayan beye adresıne teblıgat gonderıyoruz ancak gende gelmıyor.mal paylasımı ve velayet sorunuda yok.3.durusmada ne olur?adam gelmıyorum yoklugumda bosanma olur dıye tuhaf bır tutum ıcınde.dava daha ne kadar uzar?bıtmesı ıcın ne yapmalıyım?adresı bellı ve bulundugu yere ıfade versın dıye teblıgat gonderdık ama onuda yapmadı.ben gelmezsemde bosanma olur dıyor.cıldırmak uzereyım ya.bıtmesı ıcın olmemız mı lazım.hakıme de bunları anlattım.teblıgat cevabı gelsın acele etme dedı.adam zaten ıkı yıldırda gormuyoruz.sadece tel acıp durusma tarıhını bıldırıyoruz aılesıne tamm tamm deyıp gene gelmıyorlar.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Adım Mehmet 1986 Ankara doğumluyum.Aslen Kırşehirliyim.Lisans Eğitimimi Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesine tamamladım.Şuan Ankara da Gelir İdaresi Başkanlığında çalışmaktayım.
İletişim: hukuk-sal@hotmail.com
Avukatınız varsa sorularını avukatınıza sormanız halinde daha kesin bilgi alacağınızdan emin olabilirsiniz.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Katkı Payı Alacağı ve Katılma Alacağı

8. Hukuk Dairesi         2014/20399 E.  ,  2016/2153 K. "İçtihat Metni" MAHKEMESİ :Aile Mahkemesi DAVA TÜRÜ : Katkı Payı Alacağı ve Katılma Alacağı ... ile ... aralarındaki katkı payı alacağı ve katılma alacağı davasının reddine dair ... 5. Aile Mahkemesi'nden verilen ... gün ve ... sayılı hükmün Yargıtay'ca incelenmesi davacı vekili tarafından süresinde istenilmiş olmakla; dosya incelendi, gereği düşünüldü: K A R A R Davacı ... vekili, evlilik birliği içerisinde edinilen dava dilekçesinde belirtmiş olduğu davalı adına kayıtlı iki adet taşınmaz ve kira gelirleri yönünden alacak ile müşterek çocukları adına yurtdışından ödenen bakım paralarının davalıdan tahsilini talep etmiştir. Davalı ... vekili, taşınmazlar yönünden davacının katkısının bulunmadığını, 2005 yılından beri bakım parası almadığını ileri sürerek davanın reddine karar verilmesini savunmuştur. Mahkemece, çocuk b akım parası için dava değeri belirtilmediği ve yatırılmış bir harç bulunmadığı, dava konusu t

TAKSİM EDİLMEMİŞ MİRAS HİSSESİNİN HACZİ VE SATİŞİ

TAKSİM EDİLMEMİŞ MİRAS HİSSESİNİN HACZİ VE SATIŞI GENEL OLARAK: Bilindiği üzere miras bırakanın ölümü yada gaipliğine karar verilmesi ile miras bir kül olarak kanuni yada atanmış mirasçılara geçer. Bu durumda taksim edilemese ve borçlunun miras yoluyla devraldığı menkul ve gayrimenkuller haczedilebilecektir. Taksim edilmemiş miras hissesi haczedilirse icra müdürlüğü diğer hissedarlara miras payının haczedildiğini bildirecek ayrıca taşınmazlarda tapu siciline bir müzekkere ile payın haczedildiği bildirilecektir. Alacaklı miras payının satışını istediğinde ise icra müdürü satışın nasıl yapılacağını icra mahkemesinden soracaktır. İcra mahkemesi satışın ortaklığın giderilmesi davası açılarak yapılması ve dava sonucunda hisseye düşen paranın ödenmesine karar verebileceği gibi, iştirak halindeki mülkiyetin müşterek mülkiyete çevrilerek hissenin satışının daha uygun olacağına karar verebilir. Bu durumda alacaklıya bu davaları açmak için yetki belgesi düzenleyecektir. Alacaklı icra

Tedbir Nafakasının Miktarı

Tedbir Nafakasına Ne Kadar Hükmedileceğine Dair Yargıtay Kararı 3. Hukuk Dairesi         2015/18941 E.  ,  2016/2827 K. "İçtihat Metni" MAHKEMESİ :AİLE MAHKEMESİ Taraflar arasındaki yardım  nafakası  davasının mahkemece yapılan yargılaması sonucunda, davanın kabulüne yönelik olarak verilen hükmün, süresi içinde davalı tarafından temyiz edilmesi üzerine; temyiz dilekçesinin kabulüne karar verildikten sonra, dosya içerisindeki kağıtlar okunup gereği düşünüldü: Y A R G I T A Y K A R A R I Dosyadaki yazılara, kararın dayandığı delillerle kanuni gerektirici sebeplere ve özellikle delillerin takdirinde bir isabetsizlik görülmemesine göre, davalı tarafın sair temyiz itirazları yerinde değildir. Ancak, davacı S.. reşit olup, eğitim masrafları nedeniyle nafaka talebinde bulunmuş olup; mahiyeti itibariyle (TMK. nun 328\2 ve 364/1 mad.) istenilen nafaka yardım  nafakası  niteliğindedir. Mahkemece, yanılgılı nitelendirme sonucu " tedbir   nafakası " olarak hüküm oluşturul