Ana içeriğe atla

ANLAŞMALI BOŞANMA ŞARTLARI

ANLAŞMALI BOŞANMA ŞARTLARI

Tarafların anlaşmalı boşanma kurumundan yararlanmaları için gereken şartlar:1-evlilik 1yıl süreyle devam etmiş olmalı2-davayı eşler birlikte açmalı yada bir eş diger eşin davasını kabul etmeli3-mali konular üzerinde eşler anlaşmalı boşanma davası nerde açılır:boşanma davası eşlerden birinin yerleşim yeri mahkemesi(aile-yoksa asliye)yada eşlerin son defa 6 ay birlikte oturdukları yer mahkemisinde açılır. karar ne zaman kesinleşir:karar taraflara tebliginden itibaren 15 gün içinde temyiz edilmezse kesinleşir.takriben 1 ay içinde nüfusa işlenir.

makale içerik bilgileri:anlaşarak boşanma, anlaşmalı boşanma, anlaşmalı boşanma davaları, anlaşmalı boşanma nedir.

Yorumlar

  1. slm..anlaşmalı boşanma davası actık ancak karsı taraf durusmalara gelmiyor.boşanma ne zman gerceklesir.yada daha cabuk olması ıcın ne yapmalıyım.

    YanıtlaSil
  2. anlaşmalı boşanma davası 3.durusması 11 subatta.karsı taraf gelmezse bosanma olur mu.olması ıcın ne gerek.karsı taraf durusmalara gelmıyor sebeb ise bosanmak ıstıyorum ama benım gelmeme gerek yok.bu durumda hakım karar veremez mı bosanma ıcın.?neden uzatılsın kı.?bosanmak ıcın daha ne yapmam lazım.karsı tarafın amacı bosanmak ama bosanırken de mumkun mertebe ıs olsun dıye ugrastırmak...bu da suc degıl mı?

    YanıtlaSil
  3. anlaşmalı boşanma davası 3.durusması 11 subatta.karsı taraf gelmezse bosanma olur mu.olması ıcın ne gerek.karsı taraf durusmalara gelmıyor sebeb ise bosanmak ıstıyorum ama benım gelmeme gerek yok.bu durumda hakım karar veremez mı bosanma ıcın.?neden uzatılsın kı.?bosanmak ıcın daha ne yapmam lazım.karsı tarafın amacı bosanmak ama bosanırken de mumkun mertebe ıs olsun dıye ugrastırmak...bu da suc degıl mı?

    YanıtlaSil
  4. Gelmesine gerek var tabi ki...Hakim onuda dinlemeli mutlaka yoksa dava ileri bir tarihe ertelenir.Velayet, mal paylaşım sorunu yosa tek celsede biter.

    YanıtlaSil
  5. durusmalara katılmayan beye adresıne teblıgat gonderıyoruz ancak gende gelmıyor.mal paylasımı ve velayet sorunuda yok.3.durusmada ne olur?adam gelmıyorum yoklugumda bosanma olur dıye tuhaf bır tutum ıcınde.dava daha ne kadar uzar?bıtmesı ıcın ne yapmalıyım?adresı bellı ve bulundugu yere ıfade versın dıye teblıgat gonderdık ama onuda yapmadı.ben gelmezsemde bosanma olur dıyor.cıldırmak uzereyım ya.bıtmesı ıcın olmemız mı lazım.hakıme de bunları anlattım.teblıgat cevabı gelsın acele etme dedı.adam zaten ıkı yıldırda gormuyoruz.sadece tel acıp durusma tarıhını bıldırıyoruz aılesıne tamm tamm deyıp gene gelmıyorlar.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Adım Mehmet 1986 Ankara doğumluyum.Aslen Kırşehirliyim.Lisans Eğitimimi Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesine tamamladım.Şuan Ankara da Gelir İdaresi Başkanlığında çalışmaktayım.
İletişim: hukuk-sal@hotmail.com
Avukatınız varsa sorularını avukatınıza sormanız halinde daha kesin bilgi alacağınızdan emin olabilirsiniz.

Bu blogdaki popüler yayınlar

ÇEKİŞMELİ BOŞANMA DAVASI NE KADAR SÜRER?

YORUM SINIRI DOLDUĞUNDAN ÖRNEK KARAR İSTEKLERİNİZİ VE SORULARINIZI FACEBOOK SAYFAMIZI BEĞENEREK VE PAYLAŞARAK MESAJ YOLU İLE İLETİŞİME GEÇEBİLİRSİNİZ... ekarar Çekişmeli boşanma davaları genel olarak 3YIL GİBİ SÜRSEDE.dava açıldıgı günden bu boşanma davası 2-4 yılda biter demek hukuken mümkün olmadıgı gibi mantıksızdır. Ayrıca dava temyiz aşamasındaysa yine genel olarak 1-1,5 yıl sürmektedir. Anlaşmalı boşanma durumundaysa taraflar başanmanın mali şartları, velayet konusunda anlaşmaları ve hakimin uygun bulması durumunda tek celsede sonuçlana bilmektedir. Boşanma davalarını uzatan temel sebepleri velayet, mal rajiminin tasfiyesi ve boşanma sebeplerinin ispat edilememesidir.Hatta bir çok dava dilekçesinde gösterilen hususlar boşanma sebebi teşkil etmediğinden yada olaylar boşanma sebebi teşkil etse bile ileri sürülebileceği zamanın kaçırılması sonucu redd edilmektedir. Konu ile ilgili diger makalelere yukarıdaki Aile Hukuku- Boşanma katagorisini takip ederek ulaşabilir...

medeni kanun madde 704-793

İKİNCİ BÖLÜM TAŞINMAZ MÜLKİYETİ BİRİNCİ AYIRIM TAŞINMAZ MÜLKİYETİNİN KONUSU, KAZANILMASI VE KAYBI A. Taşınmaz mülkiyetinin konusu MADDE 704.- Taşınmaz mülkiyetinin konusu şunlardır: 1. Arazi, 2. Tapu kütüğünde ayrı sayfaya kaydedilen bağımsız ve sürekli haklar, 3. Kat mülkiyeti kütüğüne kayıtlı bağımsız bölümler. B. Taşınmaz mülkiyetinin kazanılması I. Tescil MADDE 705.- Taşınmaz mülkiyetinin kazanılması, tescille olur. Miras, mahkeme kararı, cebrî icra, işgal, kamulaştırma hâlleri ile kanunda öngörülen diğer hâllerde, mülkiyet tescilden önce kazanılır. Ancak, bu hâllerde malikin tasarruf işlemleri yapabilmesi, mülkiyetin tapu kütüğüne tescil edilmiş olmasına bağlıdır. II. Kazanma yolları 1. Hukukî işlem MADDE 706.- Taşınmaz mülkiyetinin devrini amaçlayan sözleşmelerin geçerli olması, resmî şekilde düzenlenmiş bulunmalarına bağlıdır. Ölüme bağlı tasarruflar ve mal rejimi sözleşmeleri, kendilerine özgü şekillere tâbidir. 2. İşgal MADDE 707.- Tapu kütüğüne kayıtlı bir taşınmazın mü...

İCRA İFLAS KANUNU MADDE 50-100

II. YETKİ YETKİ VE İTİRAZLARI: Madde 50 - (Değişik madde: 03/07/1940 - 3890/1 md.) Para veya teminat borcu için takip hususunda Hukuk Usulü Muhakemeleri Kanununun yetkiye dair hükümleri kıyas yolu ile tatbik olunur. Şu kadar ki, takibe esas olan akdin yapıldığı icra dairesi de takibe salahiyetlidir. Yetki itirazı esas hakkındaki itirazla birlikte yapılır. icra mahkemesi *1* tarafından önce yetki meselesi tetkik ve kati surette karara raptolunur. İki icra mahkemesi *1* arasında yetki noktasından ihtilaf çıkarsa Hukuk Usulü Muhakemeleri Kanununun 25 inci maddesi hükmü tatbik olunur. III. TATİLLER VE TALİKLER TATİLLER: 1 - BÜTÜN BORÇLULAR HAKKINDA: Madde 51 - (Değişik madde: 18/02/1965 - 538/24 md.) Güneşin batmasından bir saat sonra ile güneşin doğmasından bir saat önceye kadarki devrede (Gece vakti) ve tatil günlerinde takip muameleleri yapılamaz. Ancak, gece iş görülen yerlerde gece vakti hasılat haczi mümkündür. Tatil günlerinde haciz ve tebliga...